“Wij zorgen voor een goed ondernemersklimaat”

Caro Dehulsters is behalve Directeur MKB Zuidwest-Nederland bij Rabobank ook juryvoorzitter van de Rabobank StartToGrow Awards. Samen met zijn collega-juryleden zorgt Caro ervoor dat ondernemers en bedrijven die normaal geen platform krijgen nu wél in de schijnwerpers komen te staan. Dit initiatief stimuleert eveneens andere ondernemingen om vernieuwend te zijn en hun ideeën in de praktijk te brengen en dat geeft het bedrijfsleven in West-Brabant een stimulans.

Iedere groeiende en vernieuwende ondernemer maakt kans
De genomineerden voor de StartToGrow Awards worden op een zo transparant mogelijke manier gekozen. Er wordt een longlist samengesteld met bedrijven die nog groeiende zijn, maar daarnaast vooral ook zeer innovatief. Vanuit het netwerk van de partners en relaties van StartToGrow worden de bedrijven op de longlist geplaatst. Vervolgens wordt beoordeeld welke van deze bedrijven in aanmerking komen voor één of meerdere StartToGrow Awards.

Van longlist naar shortlist
Bij het selecteren van potentiële genomineerden wordt met name gelet op duurzaamheid; het is belangrijk dat de genomineerde ondernemers zich bezighouden met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dit houdt in dat zij ondernemen met oog voor mens en milieu.

Naast innovatie en duurzaamheid is het belangrijk dat de onderneming continuïteit kent. Er moet een duidelijke visie zijn. Allerlei soorten bedrijven met groeiambitie maken kans op de Rabobank StartToGrow Awards.

De meerwaarde van de Rabobank StartToGrow Awards
Door de genomineerde bedrijven een platform te bieden, streeft StartToGrow ernaar om de onderlinge samenwerking tussen bedrijven in West-Brabant te bevorderen. Deze bedrijven brengen elkaar op goede ideeën, waardoor het ondernemersklimaat in West-Brabant versterkt en verbeterd wordt. Om dit versterkende effect optimaal te benutten, worden de Rabobank StartToGrow Awards uitgereikt in vier verschillende categorieën:

  • De Start Award wordt toegekend aan de beste startende ondernemer in de regio. Dit moet een ondernemer zijn met durf en aanpassingsvermogen. Men moet kansen en mogelijkheden zien. De winnaar van de Start Award heeft binnen korte tijd een aanzienlijke positie in de markt weten te veroveren.
  • De Grow Award wordt toegekend aan de groeiende ondernemer die kwaliteit en kwantiteit op een goede manier weet te combineren. Ook moet deze ondernemer aandacht hebben voor innovatie en duurzaamheid.
  • De winnaar van de Smart Award dient innovatief te zijn. Dit kan zowel op het gebied van bedrijfsideeën, als met innovatieve producten en bedrijfsconcepten. Verder is het belangrijk dat de ondernemer economisch succesvol is. Zo is deze ondernemer een visitekaartje voor West-Brabant.
  • Ieder jaar wordt er ook een bijzondere prijs uitgereikt: de StartToGrow publieksaward. De ondernemer die het publiek het best kan overtuigen krijgt deze prijs.

Innoveren in het groot en in het klein
Zoals je leest is innovatie belangrijk als je als ondernemer in aanmerking wilt komen voor een Rabobank StartToGrow Award. Dat hoeft overigens geen groot innovatief project te zijn. Ook een kleine actie kan innoverend zijn. Een voorbeeld: een machine die je gebruikt in een fabriek, wordt verduurzaamd en op zo’n manier verbeterd, dat er een hogere productie mogelijk is.

Rabobank zorgt voor een goed woon- en ondernemersklimaat in West-Brabant
Al sinds het begin is Rabobank Zuidwest-Nederland trotse partner van de Rabobank StartToGrow Awards. Door aan dit prachtige initiatief mee te werken stimuleert de bank een goed woon-, leef- én ondernemersklimaat in West-Brabant. Zo wordt iedereen die een goed ondernemersidee heeft, gestimuleerd om de plannen daadwerkelijk te realiseren Als dit ondernemersidee ook nog eens innovatief is, dan stimuleert dat ook andere bedrijven om op een innovatieve manier te ondernemen.