‘Wij maken ingewikkelde data inzichtelijk’

Met 13 jaar ervaring op zak is Abdoulah Achatibi zijn eigen bedrijf in Business Intelligence en dataverwerking gestart. IMENDI Data is opgericht in maart 2021. Vanaf 1 juli van dat jaar begon het bedrijf zijn activiteiten in Roosendaal. Abdoulah is het bedrijf in Business Intelligence en dataverwerking in eerste instantie alleen gestart, maar inmiddels heeft Abdoulah een mooi team van 9 man om zich heen verzameld. Abdoulah is dan ook maar wat trots op zijn sterke team, dat zorgvuldig is samengesteld. Met dit team voorziet Abdoulah een aantal mooie klanten uit verschillende branches van dataoplossingen. Dit leidde op 29 november 2023 tot het winnen van de fameuze Rabobank StartToGrow Award in de categorie Grow. Het winnen van de award leverde IMENDI Data vooral extra bekendheid op.

IMENDI Data levert een totaaloplossing voor dataverwerking

Het hechte team van IMENDI Data kan data uit verschillende applicaties, die door organisaties en bedrijven worden gebruikt, volledig integreren en ontsluiten. Ze passen deze data toe in op maat gemaakte modellen, waardoor complexe gegevens duidelijk en inzichtelijk worden. Hierdoor ontdekken klanten van IMENDI Data soms zelf data waarvan ze het bestaan niet wisten. Zo komen hiaten in bijvoorbeeld het efficiënt werken aan het licht. Op deze manier worden er specifieke vraagstukken opgelost. Het beantwoordt vragen als: ‘Waarom wijken onze metingen af van de gestelde KPI’s, of van de cijfers van voorgaande jaren?’ en ‘Hoe ver zijn we verwijderd van ons doel en hoe kunnen we dat doel behalen?’ Bovendien worden marges en optimalisaties zo duidelijk.

Een unieke dataverwerker

Het winnen van de Rabobank StartToGrow award in de categorie Grow heeft er voor IMENDI Data én voor Abdoulah voor gezorgd dat het bedrijf extra ‘in the picture’ kwam te staan. Abdoulah: “Mensen kwamen naar me toe om te vragen wat we nu precies doen’. Deze erkenning wekte de interesse van diverse bedrijven, waardoor Abdoulah de kans kreeg om het belang van efficiënte dataverwerking en Business Intelligence voor veel bedrijven te benadrukken.

Een blije en enthousiaste klant

Een bijzonder project waar het bevlogen en hechte team van IMENDI Data de afgelopen tijd aan mocht werken was het opstellen van een uitgebreid dashboard voor een mkb’er uit Roosendaal. Hoewel de opdracht voor  IMENDI Data relatief eenvoudig was, reageerde de klant zeer enthousiast.  Dit benadrukt dat bedrijven met toegang tot data veel kunnen bereiken, mits ze begrijpen wat ze bezitten en hoe ze kunnen inzetten. Een mooie bijkomstigheid voor Abdoulah: de klant uit Roosendaal gaf aan dat hij kon zien hoe hecht het team is en hoe ontspannen de sfeer is in het team, terwijl er toch hard gewerkt wordt. Deze opmerking deed Abdoulah erg goed.

Uniek in zijn soort

Er zijn natuurlijk meer bedrijven in de dataverwerking en de Business Intelligence, maar toch is IMENDI Data uniek in zijn soort. IMENDI Data kan echt alles overnemen wat met BI te maken. Klanten die deze totaaloplossing afnemen, krijgen een eigen contactpersoon toegewezen. Met alle data bouwt IMENDI Data moeiteloos een dashboard (of meerdere dashboards) op maat en biedt ook maatwerk in applicatieontwikkeling. Daarnaast zorgt IMENDI Data ook voor data-integratie tussen verschillende applicaties. Zij voorkomen ook dat eventuele bestaande dashboards crashen. Deze allesomvattende outsourcing van Business Intellingence-data is niet gangbaar in de branche, maar bij IMENDI Data is het wel mogelijk.

De programma’s van StartToGrow zijn ook ideaal voor groeiende onderneming

In de afgelopen anderhalf jaar heeft IMENDI Data aanzienlijke groei doorgemaakt, dankzij het hechte team, de ervaring van Abdoulah en zijn deelname aan het Groeiprogramma van StartToGrow. Tijdens dit groeiprogramma, waarin in verschillende sessies wordt toegelicht hoe de groei van jouw bedrijf gestimuleerd kan worden, kreeg Abdoulah vooral bevestiging van de denkbeelden over ondernemen die hij al had. Abduallah zegt hierover: ‘Je leert altijd iets nieuws in de programma’s van StartToGrow’. Zo kan Abdoulah nu veel beter uitleggen wat IMENDI Data doet aan mensen die hier over het algemeen niets mee te maken hebben. Heb je ook al wat ervaring als ondernemer, maar wil je de groei van je bedrijf stimuleren? Bekijk dan de mogelijkheden om deel te nemen aan het Groeiprogramma van StartToGrow. Startende ondernemers kunnen deelnemen aan het Kickstartprogramma van StartToGrow, waarin je jouw ondernemersidee leert uitwerken tot een goedlopend bedrijf.