‘Ik had niet verwacht de Publieksaward én de Start Award te winnen’

Toen Joeri Cloosterman bijna drie jaar geleden tijdens de coronacrisis zijn baan in de leisuresector verloor, kwam hij op een creatief idee. Toen ook de evenementen rondom carnaval in Roosendaal werden afgelast, organiseerde hij een teamspel voor maar liefst 150 teams. Mede door de samenwerking met horecazaken in de regio werd dit spel een groot succes, en zo was Walky Games geboren. Dit heeft geleid tot wel twee Rabobank StartToGrow Awards: de Publieks Award én de award in de categorie Start.

Niet onopgemerkt succes
Het eerste spel van Walky Games werd gespeeld met meerdere teams. Die teams moesten vragen beantwoorden over de geschiedenis en de cultuur van Roosendaal, maar ze moesten ook fysieke uitdagingen aangaan. Zo verzamelden de deelnemers ‘superpower’ bij het beeld van de Tullepetoan op de Markt, waarbij ze wel de Krabben uit Bergen op Zoom moesten ontwijken. Het succes van het eerste carnavalsspel van het latere Walky Games bleef niet onopgemerkt. Verschillende lokale media pikten het op. Dit zorgde er bij Joeri voor dat zijn idee veel aandacht kreeg, wat het vertrouwen wekte om het idee verder uit te bouwen tot een volwaardig bedrijf.

Makkelijk te spelen digitale spellen voor verschillende doelgroepen
Na het succes van het eerste spel ontwikkelde Joeri twee andere spellen: één voor jongeren en één voor gezinnen. De spellen zijn voor iedereen makkelijk te spelen via de app én ze zorgen ervoor dat de spelers naar buiten gaan, wat zeker in coronatijd, de begintijd van Walky Games, een voordeel was. Men kon op een leuke en veilige manier naar buiten. De spellen worden namelijk gespeeld in de natuur én in stadscentra. Dit leidde tot een partnerprogramma: allerlei bedrijven kunnen gratis aanhaken bij een spel, tegen een klein deel van de opbrengst van de spellen. Ook dit werd een succes.

Totaal onverwachte prijs
Het succes van Walky Games leidde in het najaar van 2023 tot het winnen van wel twee Rabobank StartToGrow Awards. Dit kwam voor Joeri totaal onverwacht: “Het winnen van de Start Award was al geweldig, maar ik had totaal niet verwacht dat ik ook de publieksprijs zou winnen. De andere genomineerden hebben een veel groter netwerk en kunnen zo veel makkelijker stemmen verzamelen, dacht ik”. Niets bleek minder waar, want Walky Games werd de grote winnaar van de avond tijdens de uitreiking van de awards op 29 november 2023. Het gaf Joeri een groot gevoel van erkenning.

Het andere voordeel van het winnen van prijzen
Behalve de erkenning heeft het winnen van twee Rabobank StartToGrow Awards Joeri nog iets gebracht: uitbreiding van zijn netwerk. Tijdens de uitreiking van de awards heeft Joeri verschillende mensen van allerlei bedrijven en organisaties gesproken. Hierbij zaten ook mensen van organisaties die Joeri kunnen helpen bij het uitbreiden van zijn bedrijf, zoals de verschillende gemeenten in West-Brabant waar StartToGrow mee samenwerkt.

Een innovatief product
StartToGrow helpt ondernemers om op een innovatieve manier te ondernemen. Walky Games heeft weliswaar een zeer innovatief product ontwikkeld, maar ook zij moeten blijven innoveren. Dit doen Joeri en zijn team door ieder jaar een nieuw zomer- én winterspel te ontwikkelen. Hierbij maken zij gebruik van de nieuwste technieken, zoals Virtual Reality en Augmented Reality. StartToGrow helpt bedrijven als Walky Games bij het uitdenken van deze technieken.

De tips van Joeri voor jou als ondernemer
StartToGrow helpt jou als ondernemer natuurlijk graag bij het oplossen van allerlei vraagstukken, maar ook Joeri heeft verschillende tips voor jou als ondernemer. “Zorg altijd voor de juiste focus. Begin met het uitwerken van één idee, en bouw dat uit. Houd er ook rekening mee dat dingen die je bedenkt, soms anders kunnen lopen. Houd altijd de klantvraag in het oog en laat je leiden door je omzet, want dat zegt veel over je succes. Verder is het gewoon een kwestie van doen.” Ben jij ook een doener, en wil je jouw ondernemersidee verder uitwerken? StartToGrow helpt je daar graag bij. Bekijk bijvoorbeeld eens de mogelijkheden van een coachingstraject en sparringssessies of onze programma’s.