Klantverhaal

“StartToGrow zorgt ervoor dat je niet alleen staat als startende ondernemer”

Het is 2010 als Monique Le Grand start als energetisch therapeut en spiritueel coach, met haar praktijk Time2Heal. Ze woont op dat moment nog in Almere, maar in 2020 gaat ze voor een nieuwe start in Roosendaal. Als je zoiets gaat doen, is dat best een grote stap: zomaar in een andere omgeving gaan wonen, én je bedrijf helemaal opnieuw starten. Dat laatste doet Monique met hulp van StartToGrow.

Een nieuwe stap op een lastig moment

Eind 2020 maakt Monique de beslissing om naar Roosendaal te verhuizen en daar verder te gaan met Time2Heal. Je eigen bedrijf zomaar verhuizen kan al best lastig zijn, maar zeker in coronatijd is dit pittig voor Monique. Gelukkig mag haar bedrijf ondanks de coronamaatregelen wel doordraaien, omdat ze actief is in de alternatieve zorg, en is aangesloten bij het Collectief Alternatief Therapeuten. Het opnieuw opbouwen van haar bedrijf in coronatijd was wel lastig voor Monique, maar gelukkig krijgt ze nog altijd op een prettige manier hulp van StartToGrow. 

Concrete hulp van StartToGrow

Als je je bedrijf opnieuw wilt starten op een andere plek, dan is het niet prettig als je te maken krijgt met lockdowns, bedrijfssluitingen en andere maatregelen. Hiermee krijgt Monique na haar verhuizing naar Roosendaal wel te maken. Gelukkig komt Monique eind 2022 op een netwerkbijeenkomst Paul van StartToGrow tegen. Paul is trainer voor startende ondernemers bij StartToGrow. Monique neemt deel aan het kickstartprogramma van StartToGrow. Dit programma bestaat uit zes bijeenkomsten, waarin je jouw bedrijf een vliegende start geeft. Monique heeft tijdens de sessies een goed businessplan kunnen opstellen, zodat ze verder heeft kunnen bouwen aan haar bedrijf. Hierbij werkte de grote groep aan deelnemers zeer inspirerend. Er ontstaan tijdens de sessies interessante gesprekken en discussies, die iedereen verder hebben geholpen om zijn of haar onderneming tot een nog groter succes te maken. 

Je hoeft het niet alleen te doen

Monique zet met hulp van StartToGrow haar bedrijf goed in de markt. Ze heeft nog steeds heel veel aan wat ze geleerd heeft tijdens het kickstartprogramma. Dat is niet het enige, want tijdens de sessies in het programma leert ze een mede-ondernemer kennen, waarmee ze nu regelmatig spart. Dat is voor Monique de grote kracht van StartToGrow: het opdoen van contacten om elkaar te kunnen helpen. Het platform dat StartToGrow biedt, maakt het leggen én behouden van zakelijke contacten makkelijker. Dit komt ook door de netwerkbijeenkomsten die meerdere keren per jaar georganiseerd worden. Alle netwerkbijeenkomsten, programma’s en coachingstrajecten zijn bedoeld voor ondernemers in heel West-Brabant.

Goede hulp op een vriendelijke manier

Wanneer je deelneemt aan een programma of coachingstraject van StartToGrow, dan ontvang je precies de juiste hulp. Je coach helpt je op een persoonlijke manier en er worden kritische vragen gesteld, zodat je het ondernemen op een nét wat andere manier bekijkt, en er alles uit haalt. Monique kan op deze manier haar netwerk overzichtelijk maken, en daar zo alles uit halen. Zo wordt de praktijk van Monique, die diverse spirituele coachingssessies aanbiedt, ook in Roosendaal een succes. Én: Monique is inmiddels gestart met een andere praktijk: “Ondernemen in je praktijk”, waarmee ze andere ondernemers in de spirituele sector helpt om een succesvolle onderneming te starten. Dit op een manier die ook voor de ondernemer prettig is. Deze successen waren voor Monique nooit mogelijk geweest zonder de hulp van de coach van StartToGrow, en zeker niet zonder de basis die Monique heeft gelegd tijdens het kickstartprogramma van StartToGrow.