Genomineerden SMART Award

Maak kennis met de 6 genomineerden voor de SMART Award. De SMART Award is er voor de meest innovatieve ondernemer die met ideeën, producten of bedrijfsconcept, economisch succesvol is en daarmee een visitekaartje is voor onze regio.

Info Tummers Food Processing Solutions

Tummers Food Processing Solutions

Winnaar categorie SMART!

Tummers Food Processing Solutions

Tummers Food Processing Solutions is een wereldwijde specialist in de bouw van machines voor de aardappelverwerkende industrie. Wij zijn opgericht in 1976 als reparatiecentrum voor machines. Ons familiebedrijf is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een internationale toonaangevende leider in de voedselverwerkende industrie. Het hoofdkantoor en de werkplaats zijn gevestigd in Hoogerheide, in gloednieuwe panden die voldoen aan de laatste duurzaamheidsnormen.

Ons E2E-concept
Wij focussen niet alleen op het terugdringen van onze eigen footprint, maar we helpen ook onze klanten verduurzamen middels ons E2E-concept. Hierbij wordt vrijgekomen emissie omgezet in energie. Onze R&D-afdeling is dagelijks bezig met het verduurzamen van onze machinelijnen en het ontwikkelen van de meest toonaangevende en innovatieve oplossingen in de markt. 

Info Gastronology

Gastronology

Gastronology

Gastronology, opgericht in 2019 in Bergen op Zoom, is een onderneming die voedingsmiddelen verkoopt, geproduceerd op basis van de techniek van 3D-food printing. Wij ontwikkelen 3D-food recepturen, 3D-food designs en de techniek om 3D-geprinte voeding op grote schaal te kunnen produceren.

 

Lekker en gezond eten voor iedereen

Voeding is een primaire behoefte. Maar niet iedereen kan lekker en gezond eten. Zoals mensen die lijden aan dysfagie (kauw- en slikproblemen). Dagelijks krijgen zij hun voeding uit de blender: onherkenbaar, onsmakelijk en onaantrekkelijk. Gastronology levert kant-en-klaar geprinte diepgevroren groente- en aardappelproducten. Herkenbaar in vorm, smaak en geur want gemaakt van verse groente. Lekker en gezond eten wordt voor dysfagie-patiënten daarom weer mogelijk.

Info Green Recycling Company

Green Recycling Company

Green Recycling Company
Sinds begin 2020 is Green Recycling Company de eerste pvc-afvalverwerker van Nederland, die bouwblokken produceert van gerecycled pvc-materiaal. Hiermee gaan we voor een circulaire economie.

 Een duurzame oplossing voor het recyclen van elektriciteitskabels

De kunststof mantel van elektriciteitskabels werd voorheen nauwelijks gerecycled, maar tegen een hoge CO2-uitstoot verbrand. Wij vonden een duurzame oplossing hierop. Het doel van Green Recycling Company is om dit kabelafval te verwerken tot nieuwe producten (eerste instantie bouwblokken) maar ook om een dienst aan te bieden aan andere kabelrecyclers om een veel grotere stroom aan kabelafval een nieuw leven te kunnen geven. Dit met als doel de kabelrecycling in Nederland significant te verduurzamen.

 

 

Info Media Hologram

Media Hologram

Media Hologram

Media Hologram, gerund door Simon en Amy Hanemaaijer, maakt diverse holografische oplossingen. In 2018 zijn wij begonnen met dit concept en zijn wij ons allereerst op beurzen en evenementen gaan focussen. Daarna kwamen de klanten die onze hologrammen graag als POS materiaal wilden gebruiken.  Dit kan POS-materiaal zijn, zoals een display in een supermarkt of bij een schap. In de coronaperiode hebben wij een nieuw product ontwikkeld, namelijk een virtuele host die mensen op locatie verwelkomt. De virtuele host is nu met de komst van AI doorontwikkeld naar een volwaardig AI-hologram, waar je een gesprek mee kan voeren. Deze hologram is in te zetten voor het onderwijs, maar het is uiteindelijk ook een product met onbegrensde mogelijkheden. 

Een unieke manier om een holografisch gesprek te voeren

Onze hologrammen hebben de hoogste resolutie die beschikbaar is op de markt. Daarbij is ons nieuwste product het AI-Hologram genaamd Lexie (Learning and Education eXpert Intelligence Entity) een unieke manier om holografisch gesprek te voeren met een AI-assistent. Deze kan op maat geprogrammeerd worden om zo volledig ondersteunend te zijn in je bedrijf. Wij hebben daarmee een wereldprimeur te pakken, wat een oplossing kan zijn voor een lerarentekort en kan helpen bij onder andere werkdrukverlichting. 

Info Stabican

Stabican

Stabican

Stabican heeft in 2019 een gepatenteerde technologie ontwikkeld, die het mogelijk maakt zonder toevoegingen medicinaal actieve en hoogwaardige voedingsstoffen uit planten lang houdbaar te maken. De stoffen zijn vaak stabiel in de planten, maar daarbuiten niet. Hierdoor worden ze veelal niet gebruikt in medicijnen en voedingsmiddelen. Onze encapsulatietechnologie resulteert in een smaakloos wit poeder, dat de maagsappen overleeft en pas in de darmen wordt opgenomen door het lichaam. Hierdoor heeft het poeder een brede toepassing in tabletten, crèmes, capsules, shakes, smoothies en dranken.  

 

Groene chemie

We proberen samen met onze omgeving (mkb, landbouwers, kwekerijen, Delta Agrofood Business en onderwijs) een omslag te maken naar “groene chemie”. Met proof-of-concept studies kunnen we laten zien dat we hele mooie en nuttige producten kunnen maken van al het groen om ons heen en de reststromen daarvan. Stabican heeft de ambitie om plantaardige medicatie en behandelingen toegankelijk te maken voor patiënten over de hele wereld.

Info Dutch Water Tech

Dutch Water Tech BV

Dutch Water Tech
Dutch Water Tech is een bedrijf dat zich richt op duurzame producten in de watersector. Dutch Water Tech is in 2010 gestart. We hebben een heel leuk team met twaalf super gemotiveerde mensen. We werken zo duurzaam mogelijk. Wanneer we kunststof moeten gebruiken is dit gerecycled, we denken na over onze verpakkingen en zijn continu bezig met verbeteringen op dat vlak. Ook nemen we onze verantwoordelijkheid op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

Bio-Floats
Daarnaast doen we projecten voor gemeenten, waterschappen en rijksoverheid. Dit doen we onder andere met de Bio-Floats. Dit zijn drijvende eilanden met waterplanten die gemaakt zijn uit alleen maar natuurlijke materialen. Deze helpen de biodiversiteit onder en boven water enorm te verbeteren en maken kale kademuren een stuk aantrekkelijker. De Bio-Floats worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.