Samen werken aan succes

Teamontwikkeling

Medewerkers die met plezier naar hun werk gaan, elkaar versterken en samen een team vormen met een duidelijke missie, dat wil elke organisatie. Maar in de praktijk gaat het soms anders en ben je vooral bezig om ‘alle ballen in de lucht te houden’.  Hoe kan het ook anders en kun je binnen jouw organisatie beter samenwerken en aandacht hebben voor elkaar? Dit onderwerp staat centraal tijdens deze themasessie.

Het belang van teamontwikkeling

Investeren in medewerkers en teams heeft direct effect op de dienstverlening of productie. Naast dat teams beter functioneren en de tevredenheid van medewerkers toeneemt, leidt het ook tot minder uitval. Met een goed team worden problemen sneller opgelost, de creativiteit gestimuleerd, kosten bespaard en de productiviteit verhoogd.

Succesfactoren

Wat maakt een team succesvol? Natuurlijk is er niet één succesformule en hangt het sterk af van de individuen maar ook de organisatie en het proces. Maar er zijn wel een aantal basisvoorwaarden die essentieel zijn voor een succesvol team. Hieronder staan vijf punten die een belangrijk bijdrage leveren aan het succes van een team.

 1. Werken vanuit één gemeenschappelijke visie/doel:
  Wat willen wij bereiken als team?
 2. Werken vanuit gezamenlijk vastgestelde kernwaarden:
  Hoe doen wij het met elkaar?
 3. Werken aan vooraf afgesproken resultaten:
  Duidelijke doelstellingen voor iedere medewerker.
 4. Gezamenlijke acties ondernemen om de resultaten ook daadwerkelijk te realiseren:
  Wat verwachten wij van elkaar?
 5. Dat medewerkers elkaar steunen tijdens het proces:
  Elkaar feedback geven en steunen.

Meer weten over teamontwikkeling? Bekijk hieronder het volledige programma van deze themabijeenkomst en schrijf je in. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Teamontwikkeling

Themabijeenkomst

Medewerkers die met plezier naar hun werk gaan, elkaar versterken en samen een team vormen met een duidelijke...