Een visitekaartje voor onze regio

De SMART-award is  er voor de meest innovatieve ondernemer die met ideeën, producten of bedrijfsconcept, economisch succesvol is en daarmee een visitekaartje is voor onze regio.

 

AlgaeHolland

AlgaeHolland

Winnaar Smart Award 2022

AlgaeHolland is opgericht in 2014 en is een innovatief bedrijf dat micro-algen op duurzame, natuurlijke wijze kweekt voor toepassingen in voedingsconcepten. Naast de teelt van micro-algen ontwikkelt AlgaeHolland deze voedingsconcepten zelf, waarbij micro-algen de essentiële aanvulling vormen met hoogwaardige voedingsstoffen zoals eiwitten, vitamines en omega-vetzuren. AlgaeHolland heeft onder andere een gezond brood ontwikkeld maar ook unieke vega-worstjes en gezonde snacks

AlgaeHolland onderscheidt zich in de fundamentele kennis van micro-algen en de doorvertaling hiervan naar de toegepaste kennis in de ontwikkeling van gezonde voedingsconcepten, waarbij de unieke eigenschappen en inhoudsstoffen van micro-algen centraal staan. Naast de eigen teelt en R&D maakt AlgaeHolland gebruik van diverse wetenschappelijke- en onderwijsinstellingen waarbij studenten de ontwikkelingen van de markt volgen en hierop nieuwe producten ontwikkelen. 

Andere genomineerden

Ook winnaars

  • Digital Creativity

    Digital Creativity

    Bij Digital Creativity ontwikkelen en geven wij workshops, lessen en trainingen voor scholen, overheden en bedrijven. Je kunt daarbij denken aan virtual reality, holografie, augmented reality, green screen, game design, kunstmatige intelligentie en deepfake. Daardoor jagen wij innovatie aan en bevorderen wij de interesse voor techniek en digitale geletterdheid. Vanaf 2014 zijn wij uitgegroeid tot een bedrijf dat internationaal actief is. 
     
    Door goed te luisteren naar het werkveld zijn wij in staat om iedere keer weer de nieuwste technologieën in een vernieuwende onderwijsvorm te gieten. Tevens dragen wij oplossingen aan voor actuele problemen zoals het lerarentekort. Daardoor is Digital Creativity uitgegroeid tot de marktleider in dit nieuwe en bijzondere segment in de markt. Wij verbinden op een unieke wijze onderwijs, overheid en ondernemers. 

  • ARTA ValorisatieLab

    ARTA ValorisatieLab

    Valorisatielaboratorium VARTA is gestart in 1996 als laboratoriumproject binnen Laurierkwekerij Gova (Groene Pluim-drager). Sinds 2021 zijn we een zelfstandige bv met vijf teamleden met disciplines als biologie, labresearch, microbiologie, bedrijfskunde, plantenteelt en ondernemerschap. 

    VARTA kijkt anders naar agrarische (REST-)stromen. Niet enkel mooi of voedzaam, maar ook met hun vezels, kleurstoffen, gezondheidsstoffen, cosmetische-, nutriële- of groene chemie waarden maken we inmiddels 13 marktproducten

    Onze kracht is ons team, met werk van betekenis en de drive de wereld een toekomst te geven. We zijn de tolk tussen kwekers-, onderzoeks- en industriële wereld.  Op het DABLab in Bergen-op-Zoom hebben we inmiddels een fermentatielaboratorium, weefselkweeklaboratorium, groeikamer voor substraatvezelonderzoek, stoomdestillatie-, vriesdroog- en superkritische CO2-faciliteit. Studenten van MBO-Curio, Hogeschool Zeeland en Universiteit Leiden werken op langdurige basis bij VARTA.  

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen?

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze laatste inzichten.