Rob Nispeling: “Wij zijn een matchmaker in de dronebranche” 

Rob Nispeling is voorzitter van Dutch Drone Centre Aviolanda, testcentrum voor drones in Woensdrecht en de locatie van de Rabobank StartToGrow Awards. Het centrum is nog steeds een voorloper in de branche met een eigen DroneLab en een eigen opleidingscentrum. Sinds 2017 is Dutch Drone Centre actief en de locatie is uniek voor Zuid-Nederland om drones te testen, demonstreren of te ontwikkelen. Met name het zakelijk gebruik, want juist daarin liggen vele ultramoderne, technische oplossingen.


 

Nieuwe technologie
Rob: “De dronetechnologie is nog steeds een vrij nieuwe technologie en een die zich nog volop ontwikkelt. Wij bieden aan bedrijven, overheid en semioverheid de mogelijkheid om drones te testen, te demonsteren en een plek waar je aan je eigen drone kunt werken. Daarnaast leiden we mensen op om met een drone te kunnen en mogen vliegen. Drones worden nu gebruikt door Defensie, Rijkswaterstaat, politie en brandweer en door landbouwbedrijven. Drones kunnen zelfstandig het land inspecteren op bijvoorbeeld ongedierte of droogte. De drone is bijvoorbeeld gekoppeld aan het bewateringssysteem zodat het ten eerste het werk van de boer uit handen neemt. Die hoeft niet het hele land over voor inspectie en er wordt geen of nauwelijks water verspild. Waar de hele branche nu mee bezig is, is met het uit zicht van de piloot de drone besturen. Professionele gebruikers mogen nu die vluchten voorbereiden en uitvoeren. In de rest van Nederland wordt daar ook aan gewerkt waarbij veiligheid voorop staat.” 

Durven en doen
Op 16 juni vinden de Rabobank StartToGrow Awards plaats in het dronecentrum. Een plek waar zich inmiddels ook een aantal droneondernemers heeft gevestigd. Rob: “Het is een nieuwe tak van sport waarin je moet durven en doen, maar waarin zoveel mogelijkheden liggen. We merken dat de droneondernemers ook uit steeds meer verschillende richtingen komen en verschillende achtergronden hebben. Dat maakt het ontzettend divers. Aan mij de taak om deze ondernemers alle faciliteiten te bieden en te verbinden, onderling en met bijvoorbeeld overheid. We zijn een matchmaker in de dronebranche.”

Wil je meer weten over de StartToGrow Awards locatie Dutch Drone Centre Aviolanda, meld je dan aan voor ons inspirerende evenement op 16 juni aanstaande vanaf 19.30 uur (online). Uiteraard zal Rob Nispeling aan het woord komen en meer vertellen over de huidige ontwikelingen van het centre en hoe je als ondernemer een drone kunt inzetten. 
 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

  • Altijd up-to-date
  • Tips & Tricks van ondernemers