Van stichting naar vennootschap

Het begon oorspronkelijk met het idee een stichting op te zetten om kinderen te helpen hun gebit gezond en schoon te houden. In de opstartfase bleek, mede door de hulp van StartToGrow, dat een VOF een veel betere start zou zijn. In april is het zover, dan openen Danielle en Stefanie, beiden werkzaam in de mondzorg, hun eerste praktijk: Blijgebit.

Danielle: “Het eerste idee was om een stichting op te zetten. Maar voor een stichting heb je sponsoren nodig en in tijden van crisis bleek dat moeilijk haalbaar. Vandaar dat we mede door het advies van StartToGrow, die ons weer koppelde met haar partner CapsNobel uitgekomen zijn op een VOF. Het hele idee ontstond toen Stefanie en ik, beiden werkzaam bij een tandarts, op bezoek waren in Blijdorp. Al pratend werden we beiden heel enthousiast over het idee om specifiek kinderen te gaan helpen met hun gebit en werd de naam Blijgebit ook bedacht. Vanaf dat punt zijn we begonnen met het hele plan op papier te zetten.” 

Uitdagingen
In april 2021 is de officiële opening van Blijgebit, het volgt op een traject van het starten van een eigen onderneming. Ook bij Danielle en Stefanie bracht de startfase regelmatig nieuwe uitdagingen met zich mee. Danielle: “Omdat we in eerste instantie een stichting wilden opzetten waarin wij naar de mensen toe zouden gaan, hadden we geen businessplan. Daar moesten we dus mee aan de slag. StartToGrow heeft ons hierin geholpen en bracht ons steeds een stapje verder in het proces, want wij hadden soms geen idee welke juiste stappen te zetten. Er bleek ook veel meer vraag te zijn naar praktijk. Dus moesten we zelf investeringen doen in materiaal zoals stoelen en de huur van een pand. Regelmatig dachten we waar zijn we aan begonnen en zelfs het lukt ons niet, maar dan kwamen we weer iemand tegen die heel enthousiast werd van ons plan en zetten we door. Daarnaast zijn we ook heel blij met onze baas bij wie we nu nog in loondienst werken. Hij stimuleert ondernemerschap en geeft ons alle kansen om onze praktijk gericht op kinderen op te zetten. Daar zijn we erg dankbaar voor.” 

Nieuw pand
Blijgebit staat voor preventieve mondzorg voor alle kinderen, maar heeft speciale aandacht voor diegenen die geen tandarts hebben. Via bijvoorbeeld de Voedselbank, diverse (sociale) stichtingen en social media willen ze deze groep bereiken. 
Danielle: “Het is super spannend, deze week krijgen we de sleutel van ons nieuwe pand en kunnen we echt beginnen met Blijgebit!”  

Wil je ook starten met deskundig advies van StartToGrow? Neem dan HIER contact op!
 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

  • Altijd up-to-date
  • Tips & Tricks van ondernemers