Take a break: ga op vakantie!

Vakantie en het ondernemerschap: het blijft een moeilijk huwelijk. Uit een nieuw onderzoek onder mkb-ondernemers in uitvoering van softwarebedrijf Teamleader blijkt dat een op de acht ondernemers vakanties de rug toekeert. Twee derde van alle ondernemers, ongeveer 61 procent, gaat er pas tussenuit op de momenten waarop het voor het bedrijf het rustigst is. Dit in plaats van wanneer de ondernemer zelf graag met vakantie zou willen gaan.

Niet op vakantie

De ondernemers die niet op vakantie gaan, stellen dat zij de regie over hun werk niet los willen laten. Zoomen we hier in op scaleups, dan worden de resultaten nog extra vergroot. Maar liefst 22 procent geeft in het onderzoek aan geen tijd te hebben voor een vakantie.

En het gaat nog even door, want als ondernemers dan eenmaal met vakantie zijn komen ze maar moeilijk los van hun werk. Zo stelt een kwart, 27 procent, de hele tijd met het thuisfront in contact te staan, en geeft 43 procent aan bereikbaar te blijven voor belangrijke zaken.

Een derde van de ondervraagden regelt dat gekwalificeerd personeel tijdens hun afwezigheid de zaken over kan nemen. Wel gaan ondernemers over het algemeen zo ver op vakantie als ze willen, en stelt 80 procent geen dag korter op vakantie te gaan dan zij zouden willen.

Dat het niet goed is om als ondernemer altijd maar te werken, beaamt de Amerikaanse serial entrepreneur Norm Brodsky. Hij stelde eens in een interview dat dergelijke ondernemers hun bedrijf meer kwaad dan goed doen.

Zes tips 

Inc.com geeft zes tips om te voorkomen dat je vakantie doorspekt raakt met werk. Dus doe er je voordeel mee op.

We wensen je een hele fijne vakantie.

Bron: Sprout

Lees al het laatste

Nieuws