’t Wagenhuis, winnaars Rabobank StartToGrow Publieks Award: “We blijven ondernemen”

Het was een zeer bewogen jaar voor Anja en Jack Bosters van ‘t Wagenhuis in Nieuw-Vossemeer. Naast de gedwongen sluitingen door de lockdowns, belandde Jack ook nog eens op de IC en had het kwartje zomaar de andere kant op kunnen vallen. Maar ondanks alle tegenslagen bleven ze positief en bleven ze ondernemen.

Jack: “Toen we vorig jaar de eerste lockdown in gingen voelde ik me wat moe, het was toen een hele roerige periode zeker als horecaondernemer zijnde dus dachten we: het is de stress. De week erna testte ik positief, kreeg ik koorts erbij en ging het snel. Ik heb zes weken in het ziekenhuis gelegen waarvan een maand op de intensive care. Maar nog voordat ik ziek werd, zijn we direct gaan ‘handelen’ toen we wisten dat we dicht moesten en zetten we onze soepactie op. Ik zeg ‘we’ want we hebben dit met het hele team gedaan. Iedereen die dit extraatje in de buurt kon gebruiken, brachten we soep. Dat waren 110 koppen per week. De mensen, veelal tussen de 70 en 80 jaar, waren ons ontzettend dankbaar, ook omdat het een praatje bood, weliswaar op de stoep, maar het maakte de mensen blij. Het was een sociaal contactmoment, juist in een periode dat zij het extra konden gebruiken. Hele verhalen werden verteld. Diegene uit ons team die het langste wegbleef, kwam vaak terug met het mooiste verhaal.”

E-choppers
“Ondertussen duurde de lockdown voort en werd ons duidelijk dat het een langer verhaal zou worden dan in eerste instantie gedacht. Eenmaal uit het ziekenhuis maakten we nieuwe plannen. We kochten de E-choppers aan die een groot succes bleken. Ondanks dat het een flinke investering was, gingen we ervoor. Je moet door blijven gaan en blijven ondernemen. In de tweede lockdown hebben we een plan gemaakt voor het restaurant. Een groter terras werd gerealiseerd, dat ook in de winter open kan en de hele zaak heeft een make-over gekregen. Het kan er nu weer jaren tegenaan. Maar we hebben ook gekeken hoe we ons beter in de markt kunnen zetten, de website geüpdatet en het menu aangepast. De publieksprijs voelt dan ook als een kers op de taart. Natuurlijk was het op alle fronten moeilijk, maar alles wat je terugkrijgt van klanten, van vrienden en familie dat maakt het zo ontzettend bijzonder. En natuurlijk van het team, want zonder heb hadden we niks van dit kunnen verwezenlijken. Deze prijs dragen we dan ook hierbij nogmaals op aan hen. En als mensen nu vragen hoe het met ons gaat zeggen we: 102% goed, net even wat meer dan voorheen.” 

 

Over StartToGrow
StartToGrow is een stichting die zonder winstoogmerk met passie voor ondernemen bedrijven helpt met starten en groeien in West-Brabant. We vinden het belangrijk dat deze boodschap breed wordt uitgedragen. Ben je zelf ondernemer dan nodigen we je in te schrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Hierin word je op de hoogte gehouden van regionaal ondernemersnieuws, onze netwerkbijeenkomsten, onze gratis informatieve themasessies ten behoeve van bedrijfsgroei en het Kickstart en Groeiprogramma. 

We luisteren, sparren, adviseren, dromen en ondernemen met je mee.  

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

  • Altijd up-to-date
  • Tips & Tricks van ondernemers