Rama Fakhouri opent Syrisch restaurant in Bergen op Zoom

Zo’n drie jaar geleden vluchtte de Syrische Rama Fakhouri met haar gezin van het door oorlog geteisterde Aleppo naar Nederland. Ze kwam in Bergen op Zoom terecht en is daar heel blij mee. Op 7 februari 2019 opende ze het restaurant 1000 en 1 Nacht met Syrische gerechten in Bergen op Zoom.

Advies van StartersCentra en Retail Academie

Rama is blij dat ze terecht kwam in Bergen op Zoom: “Ik vind het een mooie stad, met heel aardige en vaak behulpzame mensen. Ook groot genoeg om alles te bieden dat je nodig hebt, van mooie natuur tot een leuk centrum.” Ze is bovendien heel blij -noemt het zelfs ‘dankbaar’- met de hulp die ze kreeg bij het realiseren van haar restaurant. “Ik wist echt niet waar ik moest beginnen maar heb van het StartersCentra West-Brabant en het Binnenstadslab heel veel ondersteuning gekregen.” Ze vertelt over alle uitleg, een workshop en de Retail Academie, die er mede voor zorgden dat ze voldoende kennis vergaarde voor een goed ondernemersplan. En toen de zoektocht naar een geschikte locatie begon, kon ze opnieuw rekenen op het Binnenstadslab. Daardoor zit ze nu op deze fraaie hoek, met een volledig zelf ingericht restaurant.

Trots

Trots vertelt de eigenaresse over hoe het pand door haar, haar man en wat vrienden helemaal is ingericht. Het oogt er licht en ruim, met een echt Oosterse sfeer, ondanks de sneeuw en vrieskou aan de andere kant van de grote ramen. Er wordt nu gewerkt aan de finishing touch en wat slimme manieren om gasten kennis te laten maken met die voor hier nieuwe keuken. Zo liggen er straks placemats op de tafels met daarop afbeeldingen en een korte uitleg van de gerechten. En ook met de wat minder avontuurlijke eter wordt rekening gehouden. Iedereen moet er zich welkom voelen.

Bron: KijkopBergenopZoom

Meer informatie over 1001 en 1 Nacht

Lees al het laatste

Nieuws