Winnaars regionale voorronde Zorginnovatieprijs 2019

Op donderdag 17 januari vond de regionale voorronde plaats van de Nationale Zorginnovatieprijs 2019 voor de regio’s Midden- en West-Brabant en Zeeland. De AmpUgo, ontwikkeld door Kjeld Klaver en Rolf van der Burgt van het bedrijf Ondersteun uit Roosendaal, kwam als winnaar uit de bus. Met deze innovatie mogen ze deelnemen aan de landelijke finale op 14 maart tijdens het Health Valley Event in Nijmegen.

Met innovatie het verschil maken

“Onze primaire drijfveer is om het leven van mensen te veraangenamen en de autonomie te vergroten. Verder vinden we het belangrijk om elke stap in de productontwikkeling met de eindgebruiker afstemmen”, zo stelt Kjeld Klaver, fysiotherapeut en ondernemer. Samen met Rolf van der Burgt, eveneens fysiotherapeut, ontwikkelde hij een rollatorsteun voor mensen met een beenamputatie.

Eenvoudig en doeltreffende innovatie

“Als fysiotherapeuten ondersteunen we mensen met een beenamputatie bij de revalidatie. We zagen dat er nog weinig hulpmiddelen voor deze mensen zijn op het gebied mobiliteit. De rollatorsteun die wij hebben ontwikkeld is eenvoudig en doeltreffend. De steun kan worden gemonteerd aan de meest gebruikte rollator. Met deze steun zijn deze mensen, ook zonder prothese, mobiel. Dit vergroot de zelfredzaamheid en geeft hen een vrijer gevoel om te gaan en staan waar zij willen.”

Finale

“Met de AmpUgo vertegenwoordigen wij op 14 maart de regio West- en Midden-Brabant en Zeeland. Natuurlijk gaan we voor de Nationale prijs maar deze regionale erkenning is ons al heel veel waard.”

Lees al het laatste

Nieuws