Wouter Koen, business director Every Day: “Als je niet weet wat je doel is, ga je er ook niet komen.”

Wouter Koen en Sander Dircken kennen we nu een aantal jaar bij StartToGrow. Twee jonge ondernemers die de afgelopen jaren een zeer mooie groei met hun bedrijf Every Day in Roosendaal hebben gerealiseerd. Tijdens onze Rabobank StartToGrow Awards 2021 gingen ze er zelfs met de Grow Award vandoor.
Een gesprek over ondernemen en de inbreng van StartToGrow met Wouter. 

"Het is belangrijk dat je de juiste mensen met de juiste kennis treft als je onderneemt, mensen die je verder helpen. Net na onze re-branding, we waren toen al een paar jaar onderweg, zijn we het Groeipogramma van StartToGrow ingestapt. Dat heeft ons destijds enorm veel waardevolle inzichten gegeven. Zo hebben we niet alleen de volledige Scale Up methode van Verne Harnish geïmplementeerd in alle lagen van onze bedrijfsvoering, maar ook kunnen sparren met ervaren coaches en mede-ondernemers uit de regio. Dit is van enorme toegevoegde waarde geweest, ook al is het niet altijd even makkelijk jezelf een kritische spiegel voor te houden. De onderneming is namelijk vooral een reflectie van jou als ondernemer. Niet voor niks dat ook persoonlijk leiderschap een centraal thema was in de verschillende sessies. Weten wie je bent, om vanuit daar richting te bepalen en alles om je heen te organiseren om jouw doelen te bereiken. We merken dat veel ondernemers die bij ons binnenstappen hiermee worstelen: heel concreet je doel bepalen, zowel voor jezelf als je onderneming."

Hoe heb je het werken aan je eigen onderneming ervaren en concreet opgeleverd? 
"Mede door SartToGrow hebben wij een sterke strategie kunnen uitstippelen die veel verder kijkt dan de waan van de dag. Veel ondernemers zitten in de dagelijkse operatie, maar als je in je organisatie zit, kun je niet aan je organisatie werken. De inzichten van hebben gezorgd voor de juiste richting en een hele concrete houvast voor realisatie van onze (ondernemers)dromen. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor en met het hele team. De strategische lijn die is voortgekomen uit het programma van StartToGrow is een geïntegreerd onderdeel geworden van Every Day 
Dat maakt dat wij elke dag stappen zetten voor de realisatie van onze BHAG: Maximale kwaliteit van werken, maximale kwaliteit van leven. Every Day is een award winning digital agency voor ambitieuze online specialisten op teenslippers. En dat werkt, want we groeien hard (in kwaliteit, in projecten en in resultaten). En de lessen die we eruit hebben geleerd nemen we mee naar volgende projecten zoals onze nieuwste tech start-up Linksome
Wij kunnen iedere ondernemer, groot of klein, dan ook aanraden deel te nemen aan een van de programma’s van STG. 
Neem er de tijd voor. Durf deze investering te doen, want je komt er beter uit, als mens en als organisatie."

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

  • Altijd up-to-date
  • Tips & Tricks van ondernemers

Wil je meer weten over onze programma's? Ontdek het Kickstart programma en Groeiprogramma

  • StartToGrow Groeiprogramma

    Het nummer 1 groeiprogramma voor ambitieuze ondernemers met groeiambities. Ben jij een ambitieuze ondernemer met groeiplannen? Dan is ons StartToGrow Groeiprogramma het begin om jouw ambities kracht bij te zetten. Praat met ondernemers uit de praktijk en volg trainingen van specialisten op het gebied van o.a. strategie, finance, marketing, sales en meer.

  • StartToGrow Kickstartprogramma

    Het Kickstartprogramma van de StartToGrow Academy is bedoeld voor jou als enthousiaste en serieuze ondernemer met een innovatief idee, als je net jouw eigen bedrijf gestart bent, als je zzp'er bent of deels nog in loondienst werkt en fulltime aan de slag wil met jouw bedrijf.