Kennisbank

Starten vanuit de ww met een startperiode

Eigen bedrijf starten vanuit de WW met de startperiode? U heeft 26 weken lang geen sollicitatieplicht. En u ontvangt in die periode een (lagere) WW-uitkering. Lees hier meer.

Als u gebruik maakt van de startperiode kunt u zich volledig richten op de start van uw bedrijf. U heeft 26 weken lang geen sollicitatieplicht. U ontvangt in deze periode gewoon een WW-uitkering, maar die is wel 29% lager. U kunt alleen gebruikmaken van de startperiode als UWV daarmee akkoord gaat. Wacht dus met starten tot u toestemming heeft.

Hoe kunt u de startperiode aanvragen?

  1. Volg de online training ‘Zelfstandig ondernemen met een WW-uitkering’. U leert hoe en wanneer u kunt starten als ondernemer. En wat de voorwaarden zijn voor de startperiode.
  2. Heeft u de online training afgerond? Neem dan via de Werkmap contact op met uw adviseur Werk. Laat weten dat u de training heeft gevolgd en maak afspraken over hoe u nu verder gaat.
  3. Schrijf een ondernemingsplan en lever dat in via de Werkmap. Uw adviseur Werk kan hiermee beoordelen of uw bedrijf kans maakt.
  4. Uw adviseur Werk beslist of u in aanmerking komt voor de startperiode. Deze beslissing hoort u in een persoonlijk of telefonisch gesprek.

Meer over de startperiode.

Heb je een vraag voor StartToGrow? Neem contact op met een van onze ondernemerscoaches.