Kennisbank

Privacyverklaring en cookiebeleid

Ondernemersplein respecteert uw privacy en beschermt uw gegevens. Lees op deze pagina meer over ons cookie- en privacybeleid.

Ondernemersplein respecteert uw privacy en beschermt uw gegevens. De persoonlijke informatie die u ons geeft, behandelen wij vertrouwelijk. Lees op deze pagina hoe we omgaan met uw persoonsgegevens en wat ons cookiebeleid is.

Privacyverklaring

Deze privacyverklaring gaat over de gegevens die Ondernemersplein verwerkt. Ondernemersplein is onderdeel van de Kamer van Koophandel (KVK) en biedt informatie van de overheid over ondernemen. Het ministerie Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zijn initiatiefnemers van deze website.

Ondernemersplein geeft invulling aan verschillende wettelijke taken: de Dienstenwet, de EU-verordening Single Digital Gateway en onderdelen uit de wet op de Kamer van Koophandel. Om deze taken uit te voeren, gebruikt Ondernemersplein geen persoonsgegevens van u.

Lees meer over de dienstverlening van Ondernemersplein.

Deze privacyverklaring is bijgewerkt op 19 januari 2022

Deze privacyverklaring kan op elk moment worden aangepast. U ontvangt hiervan geen bericht. Bekijk deze privacyverklaring regelmatig voor updates.

Uw persoonsgegevens

Uw persoonsgegevens worden alleen verwerkt door Ondernemersplein als u zelf gegevens met ons deelt. Ondernemersplein deelt uw persoonsgegevens niet met anderen zonder uw toestemming. Tenzij een rechter hier opdracht voor geeft. Of als Ondernemersplein wettelijk verplicht is om gegevens te delen.

Bezoek aan andere websites

Bezoekt u andere websites via een link op Ondernemersplein? Dan is KVK niet meer verantwoordelijk voor de eventuele verwerking van uw persoonsgegevens door deze andere websites. Deelt u gegevens met een andere website die u bezoekt? Dan raden wij u aan om de privacyverklaring van die website te lezen.

Lees per situatie wat er met uw persoonsgegevens gebeurt als u die zelf met ons deelt:

  • U stelt een vraag aan een van onze partners

    Op onze contactpagina staat een overzicht van de partnerorganisaties van Ondernemersplein. Als u een vraag heeft, kunt u contact opnemen met één van deze organisaties. Klik op de link bij de partnerorganisatie om naar de website te gaan. Wilt u weten wat er met gegevens gebeurt die u daar invult? Bekijk de privacyverklaring van de website die u bezoekt. Contact opnemen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) werkt anders. Lees hieronder hoe u contact opneemt met RVO en wat er dan met uw persoonsgegevens gebeurt.

  • U stelt een vraag via het contactformulier van RVO

    Heeft u een vraag over wetten en regels? Gebruik het contactformulier van RVO op Ondernemersplein. Alles wat u invult wordt door Ondernemersplein per e-mail gestuurd naar het klantcontactcentrum van RVO. Ondernemersplein slaat deze gegevens en e-mail niet op. Lees hoe RVO omgaat met uw gegevens.

  • U geeft uw mening via de feedback-knop

    Als u feedback geeft dan gebruikt de redactie van Ondernemersplein uw reactie om de website te verbeteren. De feedback-knop is niet bedoeld om vragen te stellen of om uw persoonsgegevens achter te laten. U krijgt geen antwoord van de redactie. Ook niet als u uw telefoonnummer of e-mailadres achterlaat. Als u toch uw contactgegevens invult dan worden uw gegevens zo snel mogelijk verwijderd (maximaal na 1 maand).

    Heeft u een vraag? Ga naar de contactpagina of stuur een e-mail naar redactie@ondernemersplein.nl.

  • U geeft uw mening via een enquête

    Ondernemersplein publiceert soms een enquête met vragen over uw ervaring met onze website. Als u die invult, dan gebruiken we uw reactie om de website te verbeteren. Uw reactie is anoniem, we weten niet wie u bent. Als u persoonsgegevens invult, worden deze zo snel mogelijk verwijderd (maximaal na 1 maand).

  • U meldt u via Ondernemersplein aan voor een evenement

    Als u zich wilt aanmelden voor een evenement of bijeenkomst, dan wordt u doorgelinkt naar de website van de organisator. Daar kunt u zich aanmelden. Lees op de website van de organisator hoe zij met uw gegevens omgaan. Ondernemersplein ontvangt deze gegevens niet.

Cookiebeleid

Ondernemersplein maakt gebruik van functionele en analytische cookies en van web storage.

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine tekstbestandjes die op uw computer worden opgeslagen door een website die u bekijkt. Daarmee is uw computer, tablet of telefoon te herkennen tijdens uw bezoek. Voor sommige cookies moet u eerst toestemming geven.

Soorten cookies en web storage op Ondernemersplein

  • Functionele cookies

    Deze cookies zijn nodig om de website goed te laten werken. Ze onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Uw persoonsgegevens worden hier niet voor gebruikt.
  • Analytische cookies

    Deze cookies worden gebruikt voor onderzoek naar websitegebruik. Ze houden bijvoorbeeld bij welke pagina’s u bekijkt, in welke volgorde en hoe lang. Analytische cookies worden ook gebruikt om online enquêtes te houden waarin we u vragen naar uw mening over de website. Met deze informatie kan de website beter op bezoekers worden afgestemd. We slaan hierbij geen persoonsgegevens van u op.
  • Tracking cookies

    Ondernemersplein plaatst en gebruikt zelf geen tracking cookies. Bij bepaalde onderdelen van de website plaatsen websites van derden mogelijk wel (tracking) cookies. Het gaat dan om handige extra’s, zoals een YouTube-video. Door deze cookies ‘weten’ derden bijvoorbeeld of u bent ingelogd of welke video u heeft bekeken. Voor het plaatsen van deze cookies moet u toestemming geven. Ondernemersplein heeft geen invloed op wat deze partijen doen met cookies. U kunt tracking cookies ook weigeren. Ondernemersplein blokkeert de cookies dan voor uw bezoek aan onze website.
  • Web storage

    Ondernemersplein gebruikt HTML5 Web Storage om gegevens op te slaan voor onze functionele cookies. Dit werkt ongeveer hetzelfde als cookies maar het is veiliger. Web storage is onderverdeeld in session storage en local storage. Bij session storage worden uw gegevens direct verwijderd bij het afsluiten van uw browser. Bij local storage bepaalt u zelf hoe lang de browser de gegevens bewaart. Dit hangt af van de instellingen van uw browser en hoe vaak u uw browser-geschiedenis wist.

Cookies van KVK.nl

Heeft u de website KVK.nl bezocht? Dan kan het zijn dat er cookies van het domein .kvk.nl zichtbaar zijn in uw browser. Dit komt omdat Ondernemersplein.kvk.nl een subdomein is van KVK.nl. Ondernemersplein gebruikt deze cookies niet. 

Lees meer over het cookiebeleid van KVK.

Cookie-instellingen aanpassen

U kunt tracking cookies van derden weigeren. Dit doet u door te klikken op ‘tracking cookies uitzetten’ in de pop-up die u ziet als u deze website bezoekt. Of door op deze pagina uw gekozen instellingen aan te passen.

Het kan zijn dat niet alle functies van de website dan werken, zoals video’s bekijken.

Bekijk en wijzig uw cookie-instellingen

Cookies-instellingen zelf beheren

Wilt u niet dat er cookies worden opgeslagen op uw computer? Dan kunt u dit instellen in uw internetbrowser. Bekijk hoe u cookies zelf beheert in een instructiefilmpje van Veiliginternetten.nl.

Cookies-instellingen zelf beheren

Wilt u niet dat er cookies worden opgeslagen op uw computer? Dan kunt u dit instellen in uw internetbrowser. Bekijk hoe u cookies zelf beheert in een instructiefilmpje van Veiliginternetten.nl.

Voorbeelden van cookies op Ondernemersplein

Ondernemersplein gebruikt cookies voor webstatistieken en onderzoek over hoe bezoekers de website gebruiken. Deze informatie helpt ons om de website te verbeteren. De functionele en analytische cookies bevatten een (uniek) nummer. Ondernemersplein kan deze cookies daarom niet gebruiken om u persoonlijk te herkennen. Ook kunnen cookies niet worden gebruikt om u op andere websites te herkennen. De verzamelde anonieme gegevens worden alleen gebruikt voor verbetering van de website. Uw gegevens worden niet gedeeld met derden.

Lees per type cookie welke cookies Ondernemersplein bijvoorbeeld plaatst:

  • Functionele cookies

    Session storage

    Session storage wordt gebruikt om de volgende functionaliteiten mogelijk te maken:

    NaamFunctionaliteit
    splitTest-{hash}Om bij te houden welke AB-testen er actief zijn.
    @@History/scroll/{pathname}Om scroll positie na gebruik van back/forward button goed te zetten.
    ie11AlertShownOm “Internet Explorer 11 wordt niet meer volledig ondersteund”-alert 1x per sessie te tonen.
    scrollcheckgtmOm het scrollen op de pagina correct te meten.

    Local storage

    Local storage wordt gebruikt om de volgende functionaliteiten mogelijk te maken:

    NaamFunctionaliteit
    reduxOm feedback alerts niet herhaaldelijk te tonen.
    cookieAlertShownCookie alert eenmalig tonen.
    dop.fonts.{hash}Opslaan van fonts zodat ze voor terugkerende bezoekers niet opnieuw gedownload hoeven worden.
    splitTestUserBijhouden unieke ID van gebruiker voor AB-testen.
    enquetePopupDoneZorgt ervoor dat de enquete popup niet herhaaldelijk getoond wordt.
  • Analytische cookies

    Met Google Analytics worden statistieken over het gebruik van Ondernemersplein verzameld. Zoals data over welke pagina's het meest bezocht worden. Of hoe vaak er op een bepaalde link geklikt wordt. Ondernemersplein hoeft volgens de cookiewet geen toestemming te vragen aan websitebezoekers voor het plaatsen van deze analytische cookies. Voorwaarde hiervoor is dat Ondernemersplein voldoet aan de 6 stappen die zijn opgenomen in de handleiding 'Privacyvriendelijk instellen van Google Analytics' (PDF) van de Autoriteit Persoonsgegevens.

    Ondernemersplein voldoet als volgt aan deze 6 stappen:

    1. Ondernemersplein heeft een bewerkersovereenkomst afgesloten met Google.
    2. Ondernemersplein heeft Google Analytics privacyvriendelijk ingesteld. Dit betekent dat de informatie zo veel mogelijk anoniem wordt gemaakt. Het IP-adres bestaat uit 4 zogeheten octetten van elk 3 cijfers. Ondernemersplein heeft ervoor gekozen om het laatste octet van het IP-adres niet te laten zien.
    3. Ondernemersplein heeft bij de standaardinstellingen van Google Analytics de optie ‘gegevens delen met Google’ uitgezet. Dit betekent dat de verzamelde informatie niet met Google of anderen wordt gedeeld.
    4. Ondernemersplein heeft Google geen toestemming gegeven om gegevens te gebruiken voor andere Google diensten.
    5. Ondernemersplein heeft de functie voor gebruiker ID's in Google Analytics uitgeschakeld.
    6. Ondernemersplein informeert bezoekers in dit cookiebeleid over het gebruik van Google Analytics.

    Lees op developers.google.com meer over welke cookies Google kan plaatsen(in het Engels).

    Hotjar

    Met het hulpmiddel Hotjar kan Ondernemersplein informatie verzamelen om te zien hoe een pagina gebruikt wordt. Bijvoorbeeld informatie over:

    • welk apparaat gebruikt wordt
    • clicks op pagina’s
    • welke bewegingen de cursor van de muis maakt
    • hoe ver er gescrold wordt

    Deze verzameling informatie heet een heatmap. En laat een visueel totaalbeeld van de gebruikers zien. Lees meer over de cookies van Hotjar (in het Engels) op help.hotjar.com.

  • Cookies van derden: video's afspelen

    Via YouTube worden video's op Ondernemersplein getoond. Om deze video's te kunnen bekijken, plaatst YouTube mogelijk tracking cookies. YouTube is onderdeel van Google.

    Lees meer over de cookies van Google(in het Engels).

Heb je een vraag voor StartToGrow? Neem contact op met een van onze ondernemerscoaches.