Mirjam de Nijs, You&Me Psychologie

Mirjam de Nijs droomde als jong meisje al van haar eigen praktijk als psycholoog. Nadat ze jarenlang als kinderpsycholoog in loondienst had gewerkt, heeft ze in 2015 de knoop doorgehakt. Dat was de start You&Me Psychologie een goedlopende praktijk waar kinderen op een persoonlijke wijze geholpen worden met (gedrags)problemen.

"Doordat ik jong ben gestart met mijn eigen praktijk als kinder- en jeugdpsycholoog sta ik dicht bij de kinderen en jongeren die ik behandel. Ik kan mij hierdoor goed in hen verplaatsen. Ik weet als geen ander hoe het is om iemand naast je te hebben staan in tijden dat je iemand nodig hebt die jou begrijpt, in jou gelooft en die je kunt vertrouwen. En ik ben enorm blij dat ik die persoon mag zijn voor de kinderen en jongeren."

"Door in mijn behandeling gebruik te maken van bewezen effectieve methoden in combinatie met mijn eigen ervaring leer ik hen om te gaan met de obstakels die zij tegenkomen in het leven. Door stil te staan bij de persoon achter de problematiek en verder te kijken dan het gedrag kom ik snel tot de kern van de problemen waardoor ik mijn behandelingen op maat maak. Dit maakt mij en You&Me Psychologie uniek en onderscheidend."

Wat deed je voordat je deze onderneming begon?

"Als meisje van 14 jaar was ik al overtuigd dat ik psycholoog zou worden. Ik droomde toen al dat ik uiteindelijk een eigen praktijk zou starten en heel veel kinderen kon gaan helpen. Na de Bachelor opleiding SPH ben ik doorgestroomd naar de Universiteit van Tilburg waar ik ben afgestuurd aan de opleiding Psychologie met als specialisme kinderen en jeugd. Ik heb ervaring opgedaan in groepswerk met jongeren en als kinder- en jeugd psycholoog waarbij diverse problematiek aan de orde was. Ook heb ik gewerkt als ambulant begeleider en als huiswerkbegeleider gespecialiseerd in jongeren met een autisme spectrum stoornis."

"Toch bleef mijn droom aan mij knagen, een eigen praktijk. Doordat ik ervaring heb opgedaan in loondienst, me aan veel regeltjes moest houden waardoor de cliënt erop achteruitging in bijvoorbeeld de 1 op 1 tijd, heb ik voor mezelf de knoop doorgehakt. Ik heb mijn droom waargemaakt en ik heb mij in april 2015 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met You&Me Psychologie. Ik behandel nu iedere week een aantal kinderen in diverse leeftijdscategorieën op de manier die bij mij past en waar het kind het meeste baat bij heeft. En ik vind het geweldig om de kinderen vol zelfvertrouwen de deur uit te zien lopen! Daar doe ik het voor."

Uitdagingen

"Doordat ik tijdens het opstarten van You&Me Psychologie nog deels in loondienst was kon ik mij niet voor de volle 100% op mijn praktijk storten. Inkomen is belangrijk, maar er 100% voor gaan was voor mij nog belangrijker. Als ik iets doe, doe ik het goed. Hierdoor moest ik belangrijke beslissingen nemen en ben ik dus gestopt met werken in loondienst om mijn praktijk op te zetten." Ik sta nog aan het begin van You&Me Psychologie en dus is het belangrijk dat mensen je gaan leren kennen. Ik timmer hard aan de weg om naamsbekendheid op te bouwen. Doordat er enorm veel zorgaanbieders zijn en de gemeente die zelf ook erg zoekende is vanwege de veranderingen in de zorg, is het lastig om ertussen te komen. Maar de ouders en de kinderen praten vanzelf over You&Me Psychologie door de goede resultaten die zij ervaren."

Successen

"Mijn allereerste cliënt wil ik zeker toelichten als een van de voorbeelden waar ik trots over kan vertellen. Een jongen van 9 jaar had heftige woedeaanvallen in de klas. Zijn juf wilde hem liever niet meer in de klas, omdat hij een gevaar voor de andere kinderen was. Dankzij observaties in de klas, gesprekken met ouders en leerkracht en de behandelingen bij mij hebben we samen de oorzaak gevonden voor het probleem en hebben we dit samen kunnen oplossen. Hier staat You&Me Psychologie voor. Wil je meer weten over deze cliënt en de problematiek of ben je nieuwsgierig wat nou de oorzaak was van de boosheid? Lees dan mijn blog http://www.youmepsychologie.nl/blog/."

Ervaringen met de StartersCentra West-Brabant

"Toen ik mij in april heb ingeschreven bij de KvK kwam ik via internet in contact met het StartersCentrum Bergen op Zoom. Ik mocht op gesprek komen bij Koen die mij een aantal kritische vragen stelde. Hierdoor werd mijn praktijk nog meer concreet en ben ik er voor de volle 100% voor gegaan. Koen Oosterwaal, projectleider bij de StartersCentra heeft mij vele goede tips gegeven om mijn praktijk nog meer op de kaart te gaan zetten en denkt altijd met je mee. Zo is Koen bijvoorbeeld ook opzoek naar een ‘coach’ die beginnende ondernemers, zoals ikzelf, kan helpen bij het opzetten van je onderneming. Ik heb dus positieve ervaringen met het StartersCentrum en blijf Koen geregeld om advies vragen."

Hoe ziet jouw bedrijf er over 10 jaar uit?

"Over 10 jaar kennen mensen mij zeker van You&Me Psychologie. Dan heb ik mijn eigen boek geschreven en heb ik mijn eigen e-cursus opgezet. Ik wil namelijk zoveel mogelijk kinderen en jongeren bereiken met mijn hulp. Daarnaast ben ik op dit moment bezig om een onderzoek op te zetten aan Tilburg University en dus ben ik over 10 jaar ook bekend als wetenschapper. Ik heb er nu al zin in!"