Bobla Sup en Surf

Na 10 jaar windsurfen op Aruba maakte Mireille Mortiers de overstap naar suppen in Steenbergen. Daar startte ze Bobla Sup en Surf. “Het belangrijkste doel is mensen te laten genieten van de natuur terwijl ze op een ontspannende manier in beweging zijn.”

Suppen is afkomstig uit Hawaï. Het is een zeer toegankelijke watersport die je staand beoefend. “Het is niet moeilijk om te leren”, zegt Mireille. “Je kunt suppen in de zee, op een meer, kreek, eigenlijk overal waar water is.” Ze is erg blij met de locatie van haar supschool. “Aan de ene kant van de weg vind je Buiten aan de Baak en de Cruijslandse Kreken en aan de overkant de Blauwe Sluis en de Steenbergse Vliet. Een prachtig natuurgebied met veel mogelijkheden. Maar als iemand liever wil dat ik mijn lessen op zijn of haar locatie verzorg dan kan dat ook.” 

Luister naar je klanten

Omdat ze het belangrijk vind dat veiligheid en kwaliteit gegarandeerd zijn zocht Mireille aansluiting bij het Watersportverbond en volgde ze daar ook een opleiding tot instructeur. Haar ondernemersskills verbeterde ze door zo nu en dan te sparren met  iemand van Starterscentra West-Brabant. Ze had al snel in de gaten dat je als ondernemer moet luisteren naar wat je klanten willen.  “Ik geef les maar ontdekte in de loop der tijd dat mensen vooral relaxed willen peddelen. Ze hoeven niet àlle technische kneepjes te leren.” Ik heb de focus verschoven en heb mijn diensten uitgebreid met allerlei leuke arrangementen. Zo organiseer ik op 1 januari de Nieuwjaarssup. En gedurende het hele jaar kun je bij mij terecht voor supyoga, een vrijgezellenfeest of teamuitje. In combinatie met een lunch, high tea of barbecue heb je een complete, bijzondere en vooral unieke beleving te pakken”. De gevolgen van die aanpassing zag ze terug in haar stijgende omzet. 

Nieuwe doelgroep

Als het aan Mireille ligt, breidt het aantal boekingen van groepen in de komende jaren nog verder uit. Ook bedrijven zijn zeer welkom. “Kies je voor een lekkere stevige bootcamp met je collega’s of liever een relaxed teamuitje? It’s sup to you”, lacht Mireille. En wie weet wat de toekomst nog meer brengt want Mireille speelt met de gedachte om ook een andere doelgroep aan te boren. “ik denk aan mensen bij wie het heel vaak heel druk is in hun hoofd. Omdat ze een burn-out hebben of te kampen hebben met ADHD of autisme. Ik zou hen heel graag de rust van het suppen willen laten ervaren. Ik gun hen de combinatie van ontspanning en beweging in een prachtig natuurgebied waar je helemaal tot rust komt”. 

Meer informatie Bobla Sup en Surf