JSK Janssens Schilder en Klusbedrijf

Johan Janssens was 50 jaar toen zijn baan bij Philip Morris ophield. Nu ga ik doen wat ik leuk vind, wist hij en hij startte zijn eigen klusbedrijf. Met het klussen had hij de nodige ervaring. Met het ondernemerschap nog niet.

“In die periode had ik contact met StartToGrow en volgde ik een aantal sessies. Daarin leerde ik veel. Ik ging er met open mind in en heb veel gehad aan de sprekers, de tips, de info en de oefensessies. Dat maakte mijn start als ondernemer wel gemakkelijker”, vertelt Johan. Het ging hem voor de wind. Klanten wisten hem al snel te vinden en zijn blij met het geleverde werk. “Natuurlijk is dat heel soms wel eens anders, dan is een klant ontevreden en wil hij niet betalen. Ik vind het nog steeds een uitdaging om daar goed mee om te gaan. Ik kies er dan voor om de rust te bewaren en het gesprek in alle redelijkheid aan te gaan”.

Communicatief sterk

Juist die communicatieve vaardigheden maken hem geliefd bij zijn klanten. “Ik hoor vaak dat ze me extra waarderen omdat ik de tijd neem om de wensen door te spreken en met hen meedenk.  De kracht van JSK Janssens Schilder en Klusbedrijf is in mijn ogen dat ik veel voor de klant kan betekenen. Ook als ik hen niet zelf kan helpen want dan is er altijd iemand in mijn netwerk die ik kan inschakelen. Het is mijn missie om de klus uit te voeren op de manier waarop ik dat thuis ook zou willen zien. Of liever gezegd: zoals mijn vrouw het thuis zou willen zien”, lacht Johan.

Ik wil niet kiezen

Zijn bedrijf is veelzijdig, van een badkamer installeren tot een vloer leggen en van een complete verbouwing tot het plaatsen van zonnepanelen. Maar je kunt ook bij Johan terecht voor al het binnen- en buitenschilderwerk en verzekeraars schakelen hem graag in voor herstelwerkzaamheden van stormschade, waterschade of braakschade.
Johan: “ik zou niet willen kiezen - juist de combinatie is leuk. In principe doe ik alles zelf en in mijn eentje. Maar ik heb in mijn omgeving een goed netwerk opgebouwd van zzp-ers die ik kan inschakelen als dat nodig is”. 

Balans in werk en vrije tijd

Toen hij startte met zijn bedrijf heeft hij met zichzelf afgesproken om de eerste 5 jaar zo hard te werken als hij wil en kan en daarna meer ruimte te maken voor ontspanning. “Die eerste 5 jaar zijn in 2020 voorbij en ik heb zeker heel hard en heel veel gewerkt. Dat vind ik niet erg. Ik geniet van mijn werk en als mijn gezondheid het toelaat zal ik dat ook altijd blijven doen. Na volgend jaar breng ik meer balans aan in werk en vrije tijd. Dat ben ik niet alleen aan mezelf verplicht maar ook aan mijn vrouw. Dan gaan we weer vaker en langer samen op vakantie”.