Een goed zadel is belangrijk voor ruiter en paard

Cindy Coppens

CC Saddle Solutions is gespecialiseerd in zadels en accessoires voor paarden. Cindy Coppens is eigenaar van dit bedrijf. Ze is gestart vanuit haar liefde voor paarden. Maar heeft inmiddels haar positie in de markt veroverd. 

"In de regio ben ik onderscheidend omdat ik veel kennis heb verkregen door opleidingen te volgen in België en Nederland (lessen van Engelse zadelmakers/passers), veel stage heb gelopen en nog geregeld naar Engeland ga om mijn kennis te verbreden en up-to-date te houden. Ik onderscheid me door oplossingen te zoeken voor zadelproblemen. Ook als een ruiter tevreden is en ik nog meer verbetering hoop te kunnen krijgen, blijf ik door puzzelen totdat ik het gewenste resultaat heb." 

Liefde voor paarden

"Voorheen heb ik ook in de paarden gewerkt en later ben ik als service medewerker voor binnen beplanting aan het werk geweest. Vroeger op school al kon ik nergens anders aan denken dan aan paarden, en dat is eigenlijk nooit overgegaan. Ik zag veel leed bij paarden dat werd veroorzaakt door een slecht passend zadel en ik hoopte dat ik door mezelf te laten scholen, met de opgedane kennis, meer paarden en ruiters kon/kan helpen."

Uitdagingen

"Kennis is niet makkelijk om aan te komen. In dit vak is het een beetje ieder voor zich. Wat heel jammer is. Vorig jaar werd ik geroepen bij een kwalitatief zeer goed jong paard van een bekende stal. Het paard had last van gevoelige plekken onder de achterkant van het zadel en zodra er iets haar ook maar een tikkeltje belemmerde presteerde ze aanzienlijk minder. Dit paard bleek een te lang zadel te hebben en de anatomie van het paard matchte niet met het zadel. Aangezien dat de amazone veel klanten naar me door verwees wilde ik proberen iets terug te doen. Ook mede omdat ze een vriendelijke manier van trainen en managen van paard hoog in het vaandel hadden staan. Inmiddels ben ik hen gaan sponseren met mijn service en heb ik geregeld dat het zadel merk Harry Dabbs de combinatie wil sponseren met een nieuw zadel. Onlangs zijn ze 1e in de halve finale op het NK geworden en 2e tijdens de NK finale . Ze mogen hierdoor aan het WK deelnemen. Daar kan ik van genieten."

"Eigenlijk maak ik iedere week wel grote en kleine successen mee, als ik de paarden kan verbeteren in hun beweging of de ruiter beter in balans kan zetten is dat voor mij natuurlijk een succes waar ik energie uit put."

Foto Cindy Coppens met dank aan nr8 fotografie.