Themasessie Teamontwikkeling,

Samen komen tot groei

Themabijeenkomst

Over

De bijeenkomst

Medewerkers die met plezier naar hun werk gaan, elkaar versterken en samen een team vormen met een duidelijke missie, dat wil elke organisatie. Maar in de praktijk gaat het soms anders en ben je vooral bezig om ‘alle ballen in de lucht te houden’. Hoe kan het ook anders en kun je binnen jouw organisatie beter samenwerken en aandacht hebben voor elkaar? Dit onderwerp staat centraal tijdens deze themasessie.

Het belang van teamontwikkeling

Investeren in medewerkers en teams heeft direct effect op de dienstverlening of productie. Naast dat teams beter functioneren en de tevredenheid van medewerkers toeneemt, leidt het ook tot minder uitval. Met een goed team worden problemen sneller opgelost, de creativiteit gestimuleerd, kosten bespaard en de productiviteit verhoogd.

Succesfactoren

Wat maakt een team succesvol? Natuurlijk is er niet één succesformule en hangt het sterk af van de individuen maar ook de organisatie en het proces. Maar er zijn wel een aantal basisvoorwaarden die essentieel zijn voor een succesvol team. Hieronder staan vijf punten die een belangrijk bijdrage leveren aan het succes van een team.

 1. Werken vanuit één gemeenschappelijke visie/doel:
  Wat willen wij bereiken als team?
 2. Werken vanuit gezamenlijk vastgestelde kernwaarden:
  Hoe doen wij het met elkaar?
 3. Werken aan vooraf afgesproken resultaten:
  Duidelijke doelstellingen voor iedere medewerker.
 4. Gezamenlijke acties ondernemen om de resultaten ook daadwerkelijk te realiseren:
  Wat verwachten wij van elkaar?
 5. Dat medewerkers elkaar steunen tijdens het proces:
  Elkaar feedback geven en steunen.

Programma themasessie

Tijdens deze themasessie:

 • Krijg je inzicht in de succesfactoren voor jouw team
 • Leer je meer over verschillende methodieken en tools die hierbij kunnen ondersteunen
 • Maak je een inventarisatie van de mogelijkheden voor jouw onderneming

Spreker

Frits Galle, adviseur en ondernemer

Als leidinggevende van zowel operationele-, HR - als projectorganisaties voor Philip Morris International heeft Frits veelvuldig aan de basis gestaan van complexe internationale veranderingsprojecten met impact op processen, structuur, mensen en resultaten. Dit varieerde van groei, afschalen, effectiviteits-verbetering, implementeren van technologie en soms tot het beëindigen van organisaties. Fris gelooft in eenvoud en vroegtijdige betrokkenheid van medewerkers. In zijn huidige rol als adviseur en trainer richt hij zich op het succesvol begeleiden van impactvolle ontwikkel- en/of veranderingsinterventies.

Datum

dinsdag 19 november 2019

Tijdstip

19.00 - 22.00 uur

Locatie

Innovitapark
Oostelijke Havendijk 13
4704 AD Roosendaal