StartToGrow Kickstartprogramma

Het Kickstartprogramma van de StartToGrow Academy is bedoeld voor jou als enthousiaste en serieuze ondernemer met een innovatief idee, als je net jouw eigen bedrijf gestart bent, als je zzp'er bent of deels nog in loondienst werkt en fulltime aan de slag wil met jouw bedrijf. 

Sessies
6 bijeenkomsten van 9.00 - 13.30 uur

Voorjaar 2023
Donderdag 6 april, vrijdag 21 april, vrijdag 12 mei, vrijdag 26 mei, vrijdag 9 juni, vrijdag 23 juni 

Najaar 2023
Vrijdag 13 oktober, vrijdag 27 oktober, vrijdag 10 november, vrijdag 24 november, vrijdag 8 december, vrijdag 22 december 

Locatie (ovb)
Associate Degrees Roosendaal 
Mill Hillplein 1, 4701 BS Roosendaal 

Kosten
€995,- (excl btw) 

Toelating
Voorafgaand aan het programma vindt een kennismakingsgesprek plaats.

Het traject

Sessie 1

Kickoff

Op deze eerste dag bereidt je een korte pitch voor en maken we kennis met elkaar. Daarna gaan we aan de slag met het in grote lijnen in kaart brengen van jouw plan of business. Deze eerste dag leggen we de basis waarna we in de opvolgende bijeenkomsten de diepte in gaan. 

Sessie 2

Strategie

Vandaag gaan we aan de slag met het Business Model Canvas (BMC). Binnen dit model ga je aan de slag met jouw organisatie, waardepropositie, klanten, leveranciers, kosten en opbrengsten. Met het canvasmodel kijk je naar de sterke en zwakke punten van jouw organisatie. Maar ook naar het product zelf en naar de wensen van jouw klanten. Uiteraard bespreken we in kleine groepen deze bouwstenen van jouw bedrijf. 
In het tweede deel van deze dag kijken we naar je concurrenten en de marktpotentie. Je krijgt tools aangereikt hoe je die markt in beeld kunt krijgen.

Sessie 3

Marketing & Sales

Centraal staan vandaag jouw marketingplan en sales. Een onderdeel waar veel startende ondernemers mee worstelen. Hoe geneer ik zichtbaarheid. Ga ik voor een offline of online strategie en hoe kom ik aan mijn klanten? Samen maken we een doordacht marketing en salesplan waarmee jij aan de slag en wat bij jou en jouw onderneming past. 
En je moet natuurlijk in staat zijn jouw verhaal te verkopen. Daarom gaan we aan de slag met jouw eigen pitch. Aan het einde van de dag kun je deze dromen! 

Sessie 4

Financiën

Je hebt nu wellicht nog geen idee waar je moet beginnen als we praten over een investeringsbegroting. Simpel gezegd gaan we aan de slag met jouw kosten en wat levert het op. We maken een begroting voor het eerste gaan en uiteraard gaan we die fileren. Want uiteindelijk wil je er een 'boterham' uit kunnen halen en wellicht op korte termijn doorgroeien. Het echt doorgronden van al jouw kosten is bepalend voor de benodigde resources in je onderneming.

Sessie 5

Leiderschap

Als je een bedrijf begint, is het belangrijk dat je vooraf weet waar jouw kwaliteiten als leidinggevende, baas, manager of samenwerkingspartner liggen. En wat zijn jouw valkuilen? Het is belangrijk om hierin inzicht te hebben zodat jij zo optimaal mogelijk van start kunt gaan en direct herkent als je in een valkuil dreigt te lopen. 
Ook gaan we aan de slag met jouw netwerk. Hoe ziet jouw netwerk er eigenlijk uit? Met wie werk je allemaal samen? Dat breng je gestructureerd in kaart. Kortom een dag met als doel: hoe kan je jouw kwaliteiten zo inzetten, dat je een effectieve ondernemer, manager en leider bent? Voor jezelf en voor iedereen met wie je samenwerkt.

Sessie 6

Businessplan

Op deze laatste dag verzamelen je alle opgedane kennis en informatie. Dit vormt samen jouw ijzersterk businessplan met daarin een concreet actieplan om jouw ondernemersambities te realiseren. Geen algemene theorieën maar acties voor jou op maat. We sluiten af met het hoogtepunt van het programma. Een deskundige jury bestaande uit ervaren ondernemers gaat naar jullie pitch luisteren en geeft jullie de gouden tip voor jouw toekomst mee.

Wat ga je doen?

In zes bijeenkomsten ga je aan de slag met jouw idee of eigen bedrijf. We doorlopen de belangrijkste onderdelen van het opzetten van een bedrijf om jou een vliegende start te geven.
Onderdelen zijn: finance, marketing, sales, doelgroepbehoefte, personeel & persoonlijk leiderschap. 
 

Wat levert het programma mij op?

Aan het einde van het Kickstart programma:

 • Heb jij een compleet businesplan in handen 
 • Weet jij wie jouw klanten zijn
 • Heb jij een doelgerichte salesstrategie 
 • Weet je wat jouw onderneming kost & oplevert
 • Kun je effectief aan de slag met offline en online marketing 
 • Weet je wat jouw kwaliteiten zijn als ondernemer en wat je uitdagingen zijn.
 • En beschik je, naast het businessplan, over een concreet actieplan voor een vliegende start van jouw onderneming


Het Kickstartprogramma is een intensief en waardevol programma bestaande uit 6 bijeenkomsten. Door dit programma te volgen heb je alle facetten van de start van jouw bedrijf doorlopen. De bouwstenen zijn compleet waarmee je aan de slag kunt. Daarnaast ben je in staat jouw eigen valkuilen en positieve eigenschappen te herkennen. Dit samen maakt jouw onderneming en jezelf als persoon succesvoller maakt. 

Ook daarom doe je mee

 • 300+

  Eerdere deelnemers

  eerdere deelnemers
  aan het groeipgromma

 • 40%

  Meer bedrijfsgroei

  behaalde bedrijfsgroei deelnemers over 2020

 • 92%+

  Aanbevelingen

  bevelen het groeiprogramma aan anderen aan

 • €900mln+

  Extra omzet

  Extra omzet behaalt dankzij ons ondernemersnetwerk

Schrijf je direct in voor ons Kickstartprogramma

Ervaring van Ineke en René van Lier

Verken de mogelijkheden over de grens

Een aantal jaren geleden volgden Ineke van Liere en haar man René met hun honden een opleiding. Het leverde hen heel veel kennis en inzichten op die ze graag met andere hondeneigenaren wilden delen. Maar dan wel op hun eigen unieke manier. Zo ontstond Natural Dogs; een veelzijdig bedrijf waar maatwerk hoog in het vaandel staat.

Ervaring van Robert Breedveld en Pieter Dekker

We zoeken naar praktische oplossingen

Looma betekent creëren. Het bedrijf van Robert Breedveld en Pieter Dekker creëert werk voor jongeren met of zonder afstand tot de arbeidsmarkt. Een goed voorbeeld van maatschappelijk betrokken ondernemen.

Ervaring van Rama Fakhouri

Laat mensen proeven!

Met de gedachte ‘door lekker eten voor te schotelen bouw je vriendschap op’ startte Rama Fakhouri een Syrisch restaurant in het centrum van Bergen op Zoom. Ze heeft daarmee een uniek concept in handen. “Ik maak échte Syrische gerechten zoals ik ze van mijn moeder heb geleerd”.

Ervaring van Sjors van de Lindeloof

Zet in op groei en zichtbaarheid

Als je Sjors van de Lindeloof vraagt naar de toekomst van Telecom en ICT-bedrijf Tel-it hoeft hij niet lang na te denken “we gaan ons bedrijf nóg beter op de kaart zetten. Ik beschouw dat als onze uitdaging en onze ambitie”.

Ervaring van Eric Verheijen

Met perfectionisme kom je niet verder

Als jouw bedrijf succesvol is, is dat natuurlijk geweldig. Maar soms kan dat succes zich tegen je keren. Dat ondervonden Eric Verheijen en Joep Suijkerbuijk van het bedrijf Lyfter. Maar Eric en Joep lieten het er niet bij zitten. Als volleerd Jedi’s pakten zij hun lichtzwaard en gingen het gevecht aan.

Ervaring van Johannes Snoek

Persoonlijke groei is de belangrijkste factor

Als hij één advies mag geven aan ondernemers die willen groeien dan is het dat je je door niks en niemand moet laten tegenhouden. Hij ziet nog te vaak dat mensen zich laten leiden door angst. “Als je het écht wilt dan moet je ervoor gaan. En dan zul je zien dat het lukt”.

Ervaring van Ellen van Gils

Mijn hondenligkussens zijn duurzaam

Ellen van Gils ontdekte een gat in de markt vanuit eigen ervaring. Haar bedrijf ontwikkelt en verkoopt duurzame hondenligkussens voor een modern interieur. 

Ervaring van Lieke Withagen

Nu maak ik bewust tijd vrij om vooruit te kijken

Kort nadat Lieke Withagen met Brownies & Downies in Bergen op Zoom startte, moest ze haar verwachtingen al bijstellen. In positieve zin. “We groeiden veel harder dan we tevoren voor mogelijk hielden. Na een maand moesten we al kopjes en bestek bijkopen. Hoewel de keuken meteen te klein leek gaf dat wel een heerlijk succesgevoel”.

Ervaring van Rose-Marij Middeldorp

Wil je groeien? Durf te vragen!

Rose-Marij Middeldorp startte 5 jaar geleden thuis, in een klein kamertje, met het bedenken van een uniek zorgconcept met een hele scherpe doelstelling. In korte tijd groeide ZEPXL uit tot een bedrijf waarin dagelijks zo’n 80 mensen haar plannen uitvoeren en die scherpe doelstelling waarmaken. En daar bleef het niet bij.

Ervaring van Mirjam de Nijs

Ik wil zoveel mogelijk kinderen en jongeren bereiken

Mirjam de Nijs droomde als jong meisje al van haar eigen praktijk als psycholoog. Nadat ze jarenlang als kinderpsycholoog in loondienst had gewerkt, heeft ze in 2015 de knoop doorgehakt. Dat was de start You&Me Psychologie een goedlopende praktijk waar kinderen op een persoonlijke wijze geholpen worden met (gedrags)problemen.